Imobilele cu aglomerări de persoane sau cu probleme speciale de evacuare sunt o prezenţă tot mai frecventă în peisajul cotidian: şcoli, spitale, centre comerciale, culturale, turistice sau cu alte destinaţii, ele au devenit embleme omniprezente şi definitorii ale mediului contemporan. Şi pe măsură ce capacitatea acestora este tot mai mare, iar utilităţile tot mai variate şi necesităţile de asigurare a securităţii celor care le frecventează devin tot mai complexe.

 

Pornind de la aceste obiective şi având în vedere incidentele care au produs evenimente cu urmări deosebite (victime numeroase şi pagube însemnate), Asociaţia pentru Securitate la IncendiuASI şi-a propus identificarea celor mai moderne soluţii de aplicare eficientă a normelor de protecţie anti-incendiu naţionale şi internationale precum si diseminarea acestora in randul tuturor celor interesati. Astfel, incepand cu anul 2010 si impreuna cu Grupul de firme SIGURA, ASI a inaugurat Şcoala Prometeu – un forum deschis de discutii pentru toti profesionistii implicati in domeniul securitatii la incendiu.

prezentator

Asociaţia pentru Securitate la Incendiu – ASI şi Şcoala Prometeu se implică în mod consecvent în formarea de specialişti în securitate la incendiu la nivelul standardelor europene – aspect care se alătură activităţilor complementare din portofoliu – consultanţă, audit, training, analiza riscului de incendiu etc.

 

Cele 10 sesiuni nationale si cele 4 simpozioane internationale organizate pana in prezent de catre ASI in colaborare cu Scoala Prometeu au acoperit domenii de mare interes ale practicii actuale din Romania – cu accent atat pe aspectele teoretice ale securitatii la incendiu cat si pe cele ale unor „Ghiduri de buna executie”.

auditoriu

Cea de a 11-a sesiune a Scolii PROMETEU a fost dedicata unor soluţii inovative şi eficiente de evacuare a utilizatorilor clădirilor cu aglomerări de persoane sau in care evacuarea acestora prezinta aspecte deosebite. Organizata cu sprijinul Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București in data de 8 decembrie 2016, începând cu ora 12.00, sesiunea a prezentat sistemul de tobogane de evacuare – dezvoltat şi oferit de firma austriacă HUDEC EUROACE Evacuation Tools GmbH.

 

Sesiunea a continut o prezentare a echipamentului şi o demonstraţie live de evacuare cu ajutorul acestuia, dar şi un schimb interactiv de informaţii, opinii şi experienţe cu specialisti de marca – pe durata unor pauze de cafea si catering.

tobogan

Lider naţional în domeniul securităţii la incendiu, Grupul de firme Sigura cu capital privat integral românesc, membru al Asociaţiei pentru Securitate la Incendiu – ASI şi a ECEU FIRE, oferă soluţii integrate complete şi moderne pentru protecţia la foc a structurilor constructive şi etanşarea penetraţiilor – compartimentare spaţii pentru limitarea incendiului – controlul evacuării fumului şi gazelor fierbinţi – detecţie şi alarmare la incendiu – sisteme fixe de stingere cu apă, spumă şi gaze – consultanţă generală şi de specialitate în managementul securităţii la incendiu şi al situaţiilor de urgenţă.

O echipă de profesionişti cu certificări naţionale şi internaţionale de specialitate, acoperă componente majore din domeniul securităţii la incendiu, în toate etapele de realizare a clădirii: consultanţă, proiectare, execuţie, exploatare, service.

 

Reflectarea acestui eveniment in mass-media poate fi vizionata la urmatoarele link-uri:

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/sistemul-care-poate-salva-vieti-in-caz-de-incendiu-628429

http://www.digi24.ro/emisiuni/jurnale/jurnal-ora-13-00-8-decembrie-2-628026

http://radioiasi.ro/fapt-divers/agenda-zilei-de-8-decembrie-2016/

http://www.rador.ro/2016/12/08/calendarul-evenimentelor-8-decembrie-selectiuni-3/

http://newslist.ro/sistemul-care-poate-salva-vieti-in-caz-de-incendiu/

 

Scoala Prometeu va continua si in viitor sa fie un forum deschis pentru problemele stringente ale domeniului securitatii la incendiu si in acest sens va recomandam sa urmariti constant urmatoarele site-uri:

www.sigura.ro

www.siguraprometeu.ro

www.asociatia-asi.ro

www.scoalaprometeu.ro

Sesiunea 11 Scoala Prometeu – Tobogane de evacuare – 8 decembrie 2016