Futurallia_1

Deoarece o preocupare constanta a noastra este aceea de a identifica noi parteneriate, SIGURA a participat anul acesta in perioada 10-12 iunie la Forumul International Futurallia, cel mai mare forum mondial de afaceri B2B.

Cu o traditie care debuteaza in 1990, Forumul Futurallia a avut loc in fiecare an in altă tara si a urmarit sa reuneasca sute de participanti din toata lumea carora sa le ofere o platforma unica pentru stabilirea de noi contracte comerciale si cooperari in toate sectoarele de activitate: industrial, electric, energetic, aeronautic, financiar, comert, auto, transporturi, farmaceutic, agricol, construcţii, turistic, IT, publicitate, etc.

Anul acesta, Romania a gazduit editia aniversara la implinirea a 20 de ani de la infiintarea forumului iar acest lucru a reprezentat o oportunitate fantastica pentru societatile romanesti.

Forumul s-a desfasurat la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti si a fost organizat de catre Uniunea Camerelor de Comert Internationale Bilaterale Romania – Franta, cu sprijinul Guvernului Romaniei, al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, al Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului.

Pe langa discutiile purtate cu societati selectate din mediul local, interesant a fost faptul ca am avut ocazia sa discut cu reprezentati din diverse tari despre beneficiile sau dezavantajele pietelor respective. Am remarcat faptul ca multe societati din Franta si Italia s-au indreptat catre piata africana pe care o considera atractiva, si in special catre Algeria, tara care ofera oportunitatile peisajului economic al tranzitiei de la un regim autoritarist la capitalism, inclusiv un cadru fiscal lejer. Delegatia numeroasa a tarii maghrebiene la forum confirma interesul acesteia pentru colaborari cu firme romanesti, in special in domeniul dezvoltarii infrastructurii, pentru care statul algerian a alocat fonduri uriase si unde este este nevoie de know-how-ul si implicarea companiilor externe. O piata interesanta pentru a fi tatonata si explorata.

Alice Comanac

Business Development Manager

SIGURA a participat anul acesta in perioada 10-12 iunie la Forumul International Futurallia